De Maatschappelijke Eredivisie

Betaald voetbal organisaties bewijzen als werkgever veel te kunnen betekenen voor mensen met een arbeidsbeperking. Naast Sparta – waar dankzij de Power Certificaten veel meer jongeren werk vinden dan anders mogelijk was – doen ook ADO Den Haag, Dordrecht en Telstar mee.

Certificaten worden ingezet voor begeleiding, ontwikkeling en de voorbereiding op vervolgstappen in de carrière.

“Dit concrete voorbeeld laat zien dat nieuwe vormen van samenwerking in het sociaal domein eigenlijk een logische manier is om oplossingen te vinden voor de meest hardnekkige kanten van jeugdwerkloosheid.” - Fabian Dekker, Beleids-onderzoeker


Het doel van het project

Tientallen kandidaten gingen van start en zijn nu niet meer weg te denken bij hun club. Er is hen een kans op werk geboden en daarbij is gedacht vanuit de mogelijkheden die ze werkgevers te bieden hebben.

De kandidaten worden begeleid en voelen zich gesterkt dat ze aan het werk zijn en dan ook nog eens op een geweldige plek.

De clubs zorgen vanuit maatschappelijk oogpunt voor werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit onderzoek blijkt dat de Power Certificaten een groot verschil maken voor deze jongeren. Meer resultaten uit dit onderzoek vind je hier.


Je draagt bij, je steunt elkaar en je werkt samen om beter te worden. Dat is een mooie en ook succesvolle manier van werken.
— Louis van Gaal

 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je ook iemand aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen, laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!

 
Bas Brinkman