Werken is Leren

Screenshot 2018-05-03 09.29.37.png

10 jonge vrouwen starten op 10 verschillende basisscholen in de regio Leiden. Een ontzettend mooi project waar deze vrouwen aan de slag gaan als Zorghulp voor groep 1 en 2, een baan van ca. 28 tot 32 uur in de week. Zij zullen de verzorgende taken voor de leerlingen op zich nemen, taken die anders op de schouders van de leraren terecht komen! Alle deelnemers starten naast hun nieuwe baan een tweejarige opleiding waarmee ze ook een bijpassend diploma aan hun cv zullen toevoegen. Deze opleiding wordt betaald vanuit een Power Certificaat.

Met het project wordt onderzocht of zorg-assistenten de hoge werkdruk in de onderbouw van het primair onderwijs kunnen verlagen en of jonge vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt de functie van zorg-assistent kunnen vervullen. De effectiviteit van de leer-werkbanen wordt nauwlettend gevolgd door de landelijke werkgevers- en werknemersorganisaties in het basisonderwijs. In de nabije toekomst zal een effectmeting worden uitgevoerd. Dat is ook de reden dat we het project uit willen breiden, met uiteindelijk het doel: meer vrouwen aan het werk te helpen.


10 Jonge vrouwen Ze gaan er helemaal voor: flink aan het werk, en hard leren.

Initiatiefnemer Stichting Gezel zet samen met gemeenten, onderwijsinstellingen en andere organisaties leerwerkprojecten op.

Werkgever Om het plan voor elkaar te krijgen, doen tien onderwijsinstellingen mee als werkgevers.

Begeleider Leids Inzet Collectief geeft jongeren een kans op werk en denkt daarbij vanuit de mogelijkheden die ze werkgevers bieden.

image1.png
Als je de onderkant niet respecteert, is er aan de bovenkant niets te winnen
— Frans Hoebink, directeur stichting Gezel

 

Help ook mee!

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help ook jij een kandidaat aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen, laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!

 
Bas Brinkman