#ikkanalleswatikwilheld

Michelle is een flamboyante, zelfbewuste meid, maar ook iemand die ontzettend veel heeft meegemaakt in haar leven. Daardoor heeft ze de nodige overlevingstechnieken eigengemaakt, met bijbehorende uitstraling en taalgebruik. De onvermijdelijk opgedane teleurstellingen zijn voor haar lastig bespreekbaar te maken. Hierdoor kreeg ze een afstand en valt ze onder de participatiewet. Haar mentaliteit is: “Ik kan alles wat ik wil en I go my own way”. Een goede instelling, maar ook één die het bij tijd en wijlen lastig maakt om nieuwe dingen te leren. Goede begeleiding is daarbij pure noodzaak!

Wat Michelle dolgraag wil is een diploma halen en met kinderen werken. Stichting Gezel kan haar daarbij helpen door middel van een leer-werktraject. In dit traject gaat ze aan het werk gaat op een basisschool als zorg-assistent van de leerkracht in groep 1 en 2. Ze neemt hier de verzorgende taken voor de leerlingen op zich en verricht aanvullende ondersteunende taken. Met de tweejarige bijbehorende MBO2-opleiding haalt ze bovendien haar diploma Helpende Zorg en Welzijn.

Dankzij het Power Certificaat van Maaike van Leuken van De Nederlandsche Bank kan Michelle meedoen aan dit traject. Inmiddels heeft ze al haar straattaal afgeleerd en de leerkrachten zijn positief. Michelle ziet het als een enorme kans en probeert stap voor stap haar doelen te bereiken. En zo komt haar motto toch goed van pas!

 

Deze plaatsing is mede mogelijk gemaakt door het project ‘Topvrouwen’
Topvrouwen vergoeden de laatste obstakels op weg naar een baan door middel van certificaten. Met als doel om honderden banen voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren.

Eén van die topvrouwen is Maaike van Leuken van De Nederlandsche Bank die met het door haar aangeschafte certificaat Michelle aan een baan hielp.

Als je meer wilt weten over het project ‘Topvrouwen helpen Topvrouwen’, klik dan hier.

20190606_143425 (3).jpg

Power Certificaat

Begeleider

Logo_stichting_gezel - kopie.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!