Powerhelden in de schijnwerpers

Vlnr: Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom, Maaike van Leuken en Willemieke van Gorkum ; Fotografie: Evgeniy Victorovich van FotoProm

Vlnr: Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom, Maaike van Leuken en Willemieke van Gorkum ; Fotografie: Evgeniy Victorovich van FotoProm

Een aantal maanden terug trapten we af met het project ‘Topvrouwen helpen Topvrouwen’. Een groot succes, gezien het aantal topvrouwen dat met een Power Certificaat inmiddels vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk hielpen! Zo hielp o.a. Corinne Vigreux, oprichter van TomTom Manon aan het werk en Alexandra Schaapveld Linda aan een baan bij een bedrijfsrestaurant.

Marylyn, Mina en Jennifer startten met hulp van de DNB-topvrouwen bij de Robert Kranenborg Academie

Marylyn, Mina en Jennifer startten met hulp van de DNB-topvrouwen bij de Robert Kranenborg Academie

Maaike van Leuken, Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom en Willemieke van Gorkum van De Nederlandsche Bank (DNB) sluiten zich hier nu bij aan. Er staat een ontmoeting met hun eigen helden op de agenda.

Het mooie van het project is dat het iedereen op een eigen manier raakt en verbindt. Of dat nu een sterk verantwoordelijkheidsgevoel is of een gedeelde passie: ieder doet mee op haar eigen manier, maar bovenal met veel enthousiasme. En niemand die daar beter over kan vertellen dan deze vier topvrouwen zelf:

Maaike van Leuken

Divisiedirecteur Bedrijfsvoering bij DNB, hielp door haar Certificaat Ilona aan steunzolen en reiskosten zodat ze aan het werk kon blijven als ontbijtmedewerkster.

“Ik ben me ervan bewust hoe gelukkig je bent als je geen extra drempel hebt om jezelf te ontwikkelen. Voor mij is het belangrijk om mensen die dat wel hebben vleugels te geven. Om er voor te zorgen dat dingen waar onze ‘Everyday Heroes’ hard voor moeten knokken, iets gemakkelijker worden en ze vertrouwen geeft. Ik zie dit certificaat voor mezelf en ook voor DNB als een eer en morele verantwoordelijkheid”.

Willemieke van Gorkum

Divisiedirecteur Toezicht Horizontale Functies & Integriteit bij DNB, hielp met haar Certificaat Jennifer haar droom te verwezenlijken om in de keuken te werken.

“Het doel van Everyday Heroes, vrouwen helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vind ik heel sympathiek. Ik ben er trots op dat mijn werkgever, De Nederlandsche Bank, hiervoor vier certificaten wil sponsoren. ‘Mijn’ topvrouw is Jennifer. Ik hoop dat dit certificaat haar zal helpen om haar ambitie waar te maken. Dat Jennifer een passie heeft voor koken en met het certificaat kan deelnemen aan de Robert Kranenborg Academie, maakt dit voor mij extra leuk: wij hebben dezelfde passie!”

Petra Hielkema

Divisiedirecteur Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur bij DNB, hielp met haar Certificaat Mina aan het werk bij de Robert Kranenborg Academie.

“Een mooie samenleving is een inclusieve samenleving waarin we allemaal mee mogen doen. En samenwerken is een hele mooie manier om dat te bereiken, binnen DNB en via dit mooie programma. Mooi omdat het programma juist ook gaat over kennis maken, contact leggen en dan samen op zoek naar die ene werkplek. Want zelfstandig samenwerken maakt gelukkig”

Gisella van Vollenhoven - Eikelenboom

Divisiedirecteur Toezicht Pensioenen bij DNB, hielp met haar Certificaat Marylyn deel te mogen nemen aan de Robert Kranenborg Academie.

“Ook topvrouwen hebben af en toe hulp nodig om verder te komen. Fijn dat ik nu degene mag zijn die een andere topvrouw mag helpen, en al helemaal omdat deze topvrouw net als ik een passie heeft voor koken!”

Kijk voor meer succesverhalen en informatie, en ook over de actie ‘100 banen in drie maanden’, op everydayheroes.com. Er zijn namelijk nog veel meer vrouwen die geholpen kunnen worden.


Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken.
We horen graag van je!