DNB werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt

De Nederlandsche Bank (DNB) zet zich in voor een stabiel financieel stelsel: stabiele prijzen, solide financiële instellingen en een goed werkend betalingsverkeer. In al haar taken geeft DNB invulling aan haar missie: werken aan vertrouwen. Om haar taken goed te kunnen vervullen streeft DNB naar een divers medewerkersbestand en is er veel aandacht voor de opleiding en ontwikkeling van de medewerkers. Daarbij kijkt DNB ook hoe zij een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij. DNB vindt het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen krijgen en meer mogelijkheden om een baan te vinden. Een baan die echt past en waar mensen zich in kunnen ontwikkelen. Dat doet DNB in haar eigen organisatie, maar ook daarbuiten.


De Nederlandsche Bank.png

De Nederlandsche Bank werkt samen met Everyday Heroes

DNB steunt Everyday Heroes om meer en betere banen binnen het bereik te brengen van mensen met een afstand tot werk. Dat past bij het MVO-beleid van DNB. Met financiële steun helpt DNB vier kandidaten in het wegnemen van laatste obstakels op zoek naar zinvol werk, waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. Zo helpt DNB bedrijven en de samenleving aan een nóg kleurrijker palet. Want diversiteit is gezond en als meer mensen nog beter kunnen meedoen worden we allemaal veerkrachtiger.

 
EverydayHeroes_LOGO_cropped.png

Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom, Maaike van Leuken, en Willemieke van Gorkum van De Nederlandsche Bank (DNB) sluiten zich aan bij ‘Topvrouwen helpen topvrouwen’. Fotografie:Evgeniy Victorovich van FotoProm.

Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom, Maaike van Leuken, en Willemieke van Gorkum van De Nederlandsche Bank (DNB) sluiten zich aan bij ‘Topvrouwen helpen topvrouwen’. Fotografie:Evgeniy Victorovich van FotoProm.

Maaike van Leuken

Divisiedirecteur Bedrijfsvoering bij DNB, hielp door haar Certificaat Ilona aan steunzolen en reiskosten zodat ze aan het werk kon blijven als ontbijtmedewerkster.

“Ik ben me ervan bewust hoe gelukkig je bent als je geen extra drempel hebt om jezelf te ontwikkelen. Voor mij is het belangrijk om mensen die dat wel hebben vleugels te geven. Om er voor te zorgen dat dingen waar onze ‘Everyday Heroes’ hard voor moeten knokken, iets gemakkelijker worden en ze vertrouwen geeft. Ik zie dit certificaat voor mezelf en ook voor DNB als een eer en morele verantwoordelijkheid”.

Willemieke van Gorkum

Divisiedirecteur Toezicht Horizontale Functies & Integriteit bij DNB, hielp met haar Certificaat Jennifer haar droom te verwezenlijken om in de keuken te werken.

“Het doel van Everyday Heroes, vrouwen helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vind ik heel sympathiek. Ik ben er trots op dat mijn werkgever, De Nederlandsche Bank, hiervoor vier certificaten wil sponsoren. ‘Mijn’ topvrouw is Jennifer. Ik hoop dat dit certificaat haar zal helpen om haar ambitie waar te maken. Dat Jennifer een passie heeft voor koken en met het certificaat kan deelnemen aan de Robert Kranenborg Academie, maakt dit voor mij extra leuk: wij hebben dezelfde passie!”

Petra Hielkema

Divisiedirecteur Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur bij DNB, hielp met haar Certificaat Mina aan het werk bij de Robert Kranenborg Academie.

“Een mooie samenleving is een inclusieve samenleving waarin we allemaal mee mogen doen. En samenwerken is een hele mooie manier om dat te bereiken, binnen DNB en via dit mooie programma. Mooi omdat het programma juist ook gaat over kennis maken, contact leggen en dan samen op zoek naar die ene werkplek. Want zelfstandig samenwerken maakt gelukkig”

Gisella van Vollenhoven - Eikelenboom

Divisiedirecteur Toezicht Pensioenen bij DNB, hielp met haar Certificaat Marylyn deel te mogen nemen aan de Robert Kranenborg Academie.

“Ook topvrouwen hebben af en toe hulp nodig om verder te komen. Fijn dat ik nu degene mag zijn die een andere topvrouw mag helpen, en al helemaal omdat deze topvrouw net als ik een passie heeft voor koken!”