Werk aan Armoede

beeld CBS

beeld CBS

Met het project ‘Werk aan Armoede’ helpen we mensen die in armoede leven en de draad weer op willen pakken. Een belangrijke sleutel hiervoor, ligt bij het vinden of behouden van een baan.

Eenmaal uit het arbeidsproces, ontstaat een afstand tot de arbeidsmarkt en krimpt het perspectief. Kandidaten die leven in armoede, krijgen niet altijd dezelfde kansen om zich te ontwikkelen. Met dit project willen we daar verandering in brengen.


Initiatiefnemers zijn verschillende fondsen, bedrijven en particulieren die deze doelgroep steunen zodat ze maatschappelijk mee kunnen draaien. Dit doen ze door middel van donaties en Power Certificaten.

Middelen uit Power Certificaten worden geïnvesteerd in opleidingen, trainingen, begeleiding en andere middelen die die ene baan voor iemand uit een armoedesituatie wél mogelijk maken.

Doel is mensen uit een armoedesituatie aan het werk helpen met de inzet van Power Certificaten.


 
1.png

#geluksheld

Toos Heemskerk-Schep is directeur Not For Sale. “De emotie die volgens mij past bij de uitgifte van Power Certificaten is blijdschap. De certificaten bieden perspectief: mensen krijgen een baan vanuit een weinig kansrijke positie. Dat contract of die baan, maakt ze blij. Het geeft nieuwe energie. Brengt geluk. Biedt hoop.”

 
beeld anneke wilms.png

#nieuwsgierigeheld

Anneke Wilms is programmamaker Instituut Gak. “Laat mensen die wat beperkingen hebben hun eigen, eerlijke verhaal vertellen. Mensen met een rugzak, daar zouden wij wat meer begrip voor moeten hebben. Eigenlijk heb ik zoiets van: hé jôh, laat het geen dossier zijn. Wees nieuwsgierig naar die rugzak. Laat je hart spreken.”

 

 

Wat kun jij doen?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je ook iemand aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen, laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!