#knieschijfheld

Lisette heeft chronische knie-klachten (een scheve knieschijf) en heeft hierdoor de afgelopen jaren niet kunnen doen wat ze graag wilde. Een behandeling van de klachten bleek helaas niet mogelijk. Sinds anderhalve maand is ze met een proefplaatsing aangenomen bij Marqt in het centrum van Amsterdam. Ze heeft het hier geweldig naar haar zin! Ze woont zelf in Amsterdam West en houdt van de reuring in de stad. De structuur en de sociale contacten doen haar zichtbaar goed. Dagelijks spreekt en ziet ze mensen van allerlei culturen aan haar kassa en haar Engels wordt ook steeds beter! Haar zelfvertrouwen groeit met de dag!

Ze heeft de wens om zichzelf te blijven ontwikkelen en door het werk bij Marqt krijgt ze deze kans. In september heeft ze een contract voor zes maanden aangeboden gekregen, waar ze ontzettend blij mee is. Alleen haar knie-klachten blijven een belemmering voor wat betreft het reizen en de kosten hiervan. Marqt biedt geen reiskostenvergoeding aan en Lisette kan niet op een gewone fiets naar haar werk komen. Het openbaar vervoer is kostbaar en bovendien is de dienstregeling ’s avonds beperkt.

Om deze reden wil ze graag een elektrische fiets, want met een elektrische fiets hoeft ze veel minder kracht te zetten en wordt haar knie minder belast. Echter, de kosten hiervan zijn te hoog voor Lisette. Met de bijdrage van een anonieme certificaathouder van Everyday Heroes kan ze een fiets bekostigen en komt ze zonder moeite en vol energie op haar werk. Wellicht kan ze in de nabije toekomst zelfs haar werktaken uitbreiden!

IMG-20190903-WA0000+%281%29.jpg

Power Certificaat

anoniem (1).jpg

Begeleider

logo Jobstap.jpg


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!

 
Fleur MackayArmoede, Jobstap