Robert Kranenborg Academie

0.jpg

De Robert Kranenborg Academie is een opleidingstraject in Amsterdam. In samenwerking met Stichting Philadelphia Zorg zijn de kandidaten in drie maanden begeleid en opgeleid door meesterkoks Robert Kranenborg en Mounir Toub. Dankzij de Power Certificaten van ‘Topvrouwen’ Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom en Willemieke van Gorkum van De Nederlandsche Bank en Proact konden de kandidaten aan de slag gaan.


Het doel van de academie

Het doel van de opleiding is om er voor te zorgen dat de kandidaten aan het eind meteen aan de slag kunnen gaan, door het creëren van een baangarantie of een stage voor zes maanden bij een gerenommeerd horecabedrijf. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door gemeente Amstelveen en Aalsmeer, UWV en Everyday Heroes.


Het opleidingstraject

Bij de Robert Kranenborg Academie is er ruimte om jezelf te ontwikkelen en je talenten in te zetten. Je leert de basis van het koken, maakt kennis met nieuwe producten, je leert proeven, communiceren met collega’s en met de chef. Ook krijg je training om te leren afspraken te maken. Bovendien regelt de academie een stageplek waar je werkervaring op kan doen tijdens de opleiding


Vlnr: Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom, Maaike van Leuken en Willemieke van Gorkum ; Fotografie: Evgeniy Victorovich van FotoPro

Vlnr: Petra Hielkema, Gisella van Vollenhoven-Eikelenboom, Maaike van Leuken en Willemieke van Gorkum ; Fotografie: Evgeniy Victorovich van FotoPro

Topvrouwen van de Nederlandsche Bank

Petra Hielkema

Divisiedirecteur Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur bij DNB, hielp met haar Certificaat Mina aan het werk bij de Robert Kranenborg Academie.

“Een mooie samenleving is een inclusieve samenleving waarin we allemaal mee mogen doen. En samenwerken is een hele mooie manier om dat te bereiken, binnen DNB en via dit mooie programma. Mooi omdat het programma juist ook gaat over kennis maken, contact leggen en dan samen op zoek naar die ene werkplek. Want zelfstandig samenwerken maakt gelukkig”

Gisella van Vollenhoven - Eikelenboom

Divisiedirecteur Toezicht Pensioenen bij DNB, hielp met haar Certificaat Marylyn deel te mogen nemen aan de Robert Kranenborg Academie.

“Ook topvrouwen hebben af en toe hulp nodig om verder te komen. Fijn dat ik nu degene mag zijn die een andere topvrouw mag helpen, en al helemaal omdat deze topvrouw net als ik een passie heeft voor koken!”

Willemieke van Gorkum

Divisiedirecteur Toezicht Horizontale Functies & Integriteit bij DNB, hielp met haar Certificaat Jennifer haar droom te verwezenlijken om in de keuken te werken.

“Het doel van Everyday Heroes, vrouwen helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vind ik heel sympathiek. Ik ben er trots op dat mijn werkgever, De Nederlandsche Bank, hiervoor vier certificaten wil sponsoren. ‘Mijn’ topvrouw is Jennifer. Ik hoop dat dit certificaat haar zal helpen om haar ambitie waar te maken. Dat Jennifer een passie heeft voor koken en met het certificaat kan deelnemen aan de Robert Kranenborg Academie, maakt dit voor mij extra leuk: wij hebben dezelfde passie!”


 

Wat kun jij doen?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je ook iemand aan het werk.

We horen graag van je!