#straatheld

Barbara is 20 jaar geleden in Nederland terecht gekomen en al die tijd werkte ze in de prostitutie. Als 19 jarige is ze, niet uit vrije wil, in dit werk terecht gekomen. Keihard heeft ze gevochten om een bestaan op te bouwen in Nederland. Ze is een zelfstandige vrouw en ze heeft een eigen woning met een hypotheek, waar ze hard voor gewerkt heeft. Barbara spreekt goed Nederlands en heeft het afgelopen jaar een NTI basisopleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’ gevolgd.

Deze opleiding is haar supergoed bevallen en ze wil hier graag in verder. In ieder geval wil ze alles op alles zetten om uit de prostitutie te kunnen stappen. Nu zou het geweldig zijn als ze Niveau 2 Helpende zorg en welzijn aan de NTI zou kunnen gaan volgen. Ze heeft zich ingeschreven en een stageplek gevonden. Hier kan ze 534 uur stage lopen voor een periode van 18 maanden (duur van de opleiding).

Dankzij het project ‘Topvrouwen helpen topvrouwen’ en het Power Certificaat van Marja Ruigrok kan deze opleiding voor Barbara bekostigd worden. Dit betekent dat ze nog wel even op straat moet werken om haar vaste lasten te kunnen betalen. Maar op korte termijn kan ze het werk in de prostitutie zeker achter zich laten en ze zal gedurende haar studie minder financiële druk ervaren. Haar droom is om na haar niveau 2 opleiding intern bij de werkgever verder te kunnen studeren om niveau 3 en 4 te kunnen volgen. En met haar instelling, gaat dat zeker goed komen!

 

 Deze plaatsing is mede mogelijk gemaakt door het project ‘Topvrouwen’
Topvrouwen vergoeden de laatste obstakels op weg naar een baan door middel van certificaten. Met als doel om honderden banen voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren.

Eén van die topvrouwen is Marja Ruigrok, wethouder in Haarlemmermeer met de fantastische portefeuille: Economie & Innovatie, Verkeer & Vervoer en Kunst & Cultuur, die met het door haar aangeschafte certificaat Barbara aan een baan hielp.

Als je meer wilt weten over het project ‘Topvrouwen helpen Topvrouwen’, klik dan hier.

 

 


 

 

IMG_0005.jpg

Power Certificaat

Begeleiding

stichting de haven 2.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!