#springheld

Alex vindt het heerlijk om te koken en heeft in het verleden al veel verschillende banen als kok gehad, een diploma heeft hij nooit behaald. Door omstandigheden raakte Alex werkloos en dakloos. In Utrecht is hij in een zogenaamd Springplank-traject terecht gekomen. Springplank030 is een samenwerking tussen Wij3.0, stichting de Tussenvoorziening en het Eindhovense bedrijf Springplank040. Het doel van Springplank030 is mensen zonder werk en woning, versneld te begeleiden naar betaald werk en woonruimte.

Tot voor kort verbleef Alex in de nachtopvang maar inmiddels heeft hij via Springplank een woning en vrijwilligerswerk in de keuken van restaurant ‘Landhuis in de Stad’. Alex heeft het hier enorm naar zijn zin en het gaat hem zo goed af, dat hij zeker verder wil als kok en het liefst in dit restaurant. Ook de werkgever denkt hier hetzelfde over en heeft aangegeven Alex een arbeidscontract aan te bieden.

Daarvoor moet hij wel eerst een koks-opleiding volgen. Alex wil graag de versnelde opleiding (3 jaar in 1) tot zelfstandig werkend kok gaan doen. Dit is een niveau 3 opleiding van een jaar, 1 dag in de week les. Dat is hard werken, maar Alex heeft er alles voor over. En dankzij het Power Certificaat van Amerpoort kan hij deze opleiding gaan volgen. Alex kan niet wachten om zijn tanden erin te zetten en er een groot succes van te maken. Op naar het voltooien van de banenafspraak!

IMG_0529.jpg

Power Certificaat

Amerpoort.jpg

Begeleider

logo wij3.0.jpg


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!