#huisjeboompjebeestjeheld

‘Saweesh gaat voor Huisje-boompje-beestje.’

Saweesh is 30 jaar oud en zeer gemotiveerd om een nieuwe draai aan zijn leven te geven. De laatste jaren maakte hij een aantal foute keuzes, waardoor hij werd opgepakt en vast kwam te zitten. Van dat leven en de foute vrienden heeft hij nu meer dan genoeg. Hij heeft een lieve vriendin gevonden waarmee hij wil trouwen. Hij wil graag leuk wonen, werken en een gewoon leven leiden. Huisje-boompje-beestje.

Hij omschrijft zichzelf als een ‘sociale, behulpzame jongen die gemakkelijk contacten legt. Leergierig, snel van begrip.’ Hij denkt goed na over zijn beslissingen en hij kan zelfstandig werken.
Solliciteren doet hij veel, maar dat hij voorlopig nog geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan krijgen, zit hem stevig in de weg bij het vinden van een baan.

Via een vriend van zijn zus heeft hij een werkgever gevonden die hem een goede baan aanbiedt als installateur, mét toekomstperspectief, maar dan moet hij wel kunnen rijden. Voor het werk dat hij kan gaan doen moet hij zich zelfstandig van A naar B kunnen voortbewegen. Hij ziet deze baan helemaal zitten. Dat hij met hulp van een Power Certificaat van de Start Foundation zijn rijbewijs mag halen is dé kans voor Saweesh om toch binnen afzienbare tijd zijn eigen inkomen te verdienen.

Saweesh is ontzettend blij met de kans die hem nu geboden wordt. Hij heeft op eigen houtje zijn theorie al gehaald en ook zijn familie is gelukkig dat het deze kant op gaat met hem. Nu nog de rijlessen volgen en zorgen dat hij zo snel mogelijk slaagt en aan de bak kan!

Project 'Een nieuwe carrière'

Saweesh is één van de tien kandidaten die dmv een Power Certificaat van Start Foundation aan de slag is.

Met een tiental Power Certificaten vanuit Start Foundation komen extra middelen vrij om mensen met een detentieverleden aan het werk te helpen. De gelden van het certificaat voorzien in de opleiding, begeleiding en coaching die nodig is om succesvol aan het werk te gaan en te blijven. Bekijk hier de video van Jos Verhoeven, directeur Start Foundation

 

 

 

image2_(1).jpeg

Power Certificaat

SF-gesteunddoor-kleur-RGB.png
logo Work-Wise direct.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je ook iemand aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen, laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!