Een Nieuwe Carrière

James.jpg

Als ex-gedetineerde wil je de draad weer oppakken, maar behalve veel scepsis en weerstand, stuit je op een ander probleem: eenmaal uit het arbeidsproces ontstaat ook een afstand tot de arbeidsmarkt. Een opleiding, begeleiding of andere ondersteuning is noodzakelijk, maar wordt niet vergoed. Bestaande regelingen gelden niet voor deze doelgroep. Met een tiental Power Certificaten komen extra middelen vrij om mensen met een detentieverleden aan het werk te helpen. De gelden van het certificaat voorzien in de opleiding, begeleiding en coaching die nodig is om succesvol aan het werk te gaan en te blijven.


Tien kandidaten met een detentieverleden zetten een nieuwe stap.

Initiatiefnemer De Start Foundation schaft certificaten aan en stelt hiermee de benodigde financiële middelen beschikbaar.

Werkgever De eerste werkgevers zijn al enthousiast.

Begeleider De Nieuwe Kans is een verandertraject dat deelnemers helpt om een stabiele plek in de samenleving te veroveren. 

Exodus Nederland is een vereniging met vijf leden die als doel heeft de kansen van (ex-)gedetineerden op een geslaagde terugkeer in de samenleving te vergroten.

 

Carrièrehelden aan het werk


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je ook iemand aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen, laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!

 
Bas Brinkman