#doorzettersheld

Als je doorzet en weet wat je wilt, kun je veel voor elkaar krijgen.

Begin 2017 was Ayoub al bij De Nieuwe Kans, helaas is hij toen is hij niet positief uitgestroomd en wederom in detentie belandt. Hier heeft hij het licht gezien en nadat hij vrij kwam, heeft hij de draad weer opgepakt en het traject bij De Nieuwe Kans goed doorlopen.

Hij is uit gaan zoeken wat hem leuk leek om te gaan doen en bleek interesse te hebben in het schippers vak. Hij kon een snuffelstage van een week gaan volgen aan boord van een binnenvaartschip om te kijken of dit iets voor hem kon zijn. Zo gezegd zo gedaan en Ayoub had het enorm naar zijn zin bij Cotrans Scheepvaart. Ook de schipper was het goed bevallen. Zo goed zelfs, dat hij hem een stageplek aan wil bieden.

Om te starten met de opleiding 'praktijkexamen matroos' via het Scheepvaart en Transport College (STC) moeten wel een aantal zaken geregeld worden. Zoals het behalen van zijn VCA, het doorlopen van een medische keuring, de aanvraag van de opleiding en goedkeuring van de reclassering.

Dankzij Start Foundation is het mogelijk gemaakt dat de financiering voor zijn VCA, medische keuring en opleiding rond zijn. Inmiddels zit is hij in al aan boord en hij heeft het erg naar zijn zin. De opleiding tot matroos duurt ongeveer 4 maanden. En Cotrans Scheepvaart zal hem na het behalen van zijn papieren,  een fulltime baan aanbieden.

 


  

c9d12058-d6a1-4c8c-8151-478db78c90fc (1).JPG

Power Certificaat

Begeleider

logo de nieuwe kans.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!