#zonnigeheld

Waar verslaving en detentie een groot deel van zijn verleden heeft bepaald, is Elias vastberaden om het vanaf nu anders aan te pakken. Zijn roerige verleden, maakt dat hij op dit moment lastig aan een baan komt. Soms door dat verleden, soms vanwege hele andere dingen. Bijvoorbeeld nu bij GroenCollect. Ze willen hem graag een contract aanbieden, maar alleen als hij een rijbewijs heeft. En dat heeft Elias niet. 

Een aantal jaar geleden is hij een andere weg te ingeslagen, mede voor zijn kinderen. Om ritme in zijn dag te krijgen is hij als vrijwilliger aan de slag gegaan bij GroenCollect in Rotterdam. Inmiddels is hij daar al een poosje aan de slag en hij doet het erg goed! Zo goed dat GroenCollect hem een arbeidscontract wil aanbieden.

GroenCollect verwerkt groene restmaterialen uit afval tot biogas. Dit restmateriaal wordt met elektrische inzamelauto's opgehaald bij bedrijven. Elias kan aan de slag als chauffeur, een verantwoordelijke, betaalde baan. Echter: hij heeft geen rijbewijs en hijzelf én de werkgever hebben hiervoor niet de financiële middelen.

Samen met zijn jobcoach vanuit Humanitas DMH is hij op zoek gegaan naar mogelijkheden zijn rijbewijs te kunnen halen. Dankzij het Power Certificaat van Fred Foundation kan Elias zijn rijbewijs nu bekostigen. Het behalen van zijn rijbewijs zal voor Elias grote impact hebben op zijn toekomst. Na jaren van tegenslagen ziet hij zijn toekomst weer zonnig in!

En is hij ook nog eens duurzaam bezig! 

Foto Elias  (1).png

Power Certificaat

FRED.png

Begeleider

Humanitas.jpg


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!

 
Fleur MackayArmoede, Jobstap