#win-winheld

Voor Corné (28 jaar) is koken zijn lust en zijn leven. Door hard te werken, een opleiding te volgen, zijn financiële problemen op te lossen en bovenal door te zetten heeft hij inmiddels een mooie baan gevonden bij de BUas. Hij valt onder de Participatiewet. Er is echter nog één uitdaging over: vervoer. De bus is eigenlijk te duur en zijn driewiel-fiets is ‘op’. Toch wil hij niets liever dan zich verder blijven ontwikkelen in de keuken en daarnaast zijn gezin onderhouden.
In 2017 is Corné gestart met een opleiding tot horeca-assistent bij de Colour Kitchen. Leren is door een leerachterstand niet altijd even makkelijk, maar gelukkig kwam hij erachter dat er in de horeca genoeg andere mogelijkheden zijn om je te kunnen ontwikkelen. Vandaar dus zijn opleiding tot horeca-assistent, waarbij je de chef-kok leert assisteren met het maken van hapjes en de mise en place.

Zijn opleiding heeft hij inmiddels keurig afgerond en hij is vervolgens op zoek gegaan naar een baan. Na wat teleurstellende ervaringen is Corné via zijn voormalige jobcoach van de Colour Kitchen bij Match and Work terecht gekomen en zo kwam hij in contact met BUas, Breda University of applied science. Corné kon hier voor 24 uur per week aan de slag in de spoelkeuken en heeft het hartstikke naar zijn zin. Hij voelt zich zeer gewaardeerd, vindt het een fijne werkplek met duidelijke taken, fijne collega's en begeleiding en hij verdient er bovendien een steady inkomen. Als de mogelijkheid er is en er zijn geen leerlingen op school aanwezig, mag Corné meehelpen in de keuken met het voorbereiden van maaltijden. Dat vind hij stiekem het allerleukste. Want ook al doet hij geen horeca-assistent werk en is het soms naar zijn idee een stapje terug, heeft Corné wel rust gevonden en is het een hele fijne plek waar hij op zijn tempo nog een hoop kan leren.

Vanwege een evenwichtsstoornis heeft Corné een driewiel-fiets nodig om zich te verplaatsen. De fiets die hij heeft, heeft zijn beste tijd gehad en geld voor een nieuwe heeft hij niet. Hij, zijn vriendin en zoontje hebben het niet al te breed en de nasleep van de financiële problemen uit het verleden, is nog steeds voelbaar. Om op zijn werk te komen, gaat hij nu met de bus, maar dit geld zou hij liever besteden aan andere dingen, zoals de boodschappen. Lopen naar het werk is echt te ver voor Corné. Dankzij het Power Certificaat van Proact en DellEMC, komt hij niet alleen sneller en gratis op het werk, maar kan hij ook de boodschappen op de driewieler doen!

Corné ziet het als een win-win situatie en hij durft zelfs al een beetje te dromen over de toekomst.. misschien werkt hij ooit wel in een grote keuken... wie weet.

IMG-20190711-WA0002.jpg

Power Certificaat

Begeleider

logo match and work.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!

 
Fleur MackayProact, dellemc