#ervaringsdeskundigeheld

Vanaf september mag Arina op de forensische afdeling (FPA) werken als groepsbegeleider en ervaringsdeskundige. Dit is voor Arina een grote stap en ontzettend belangrijk.

Arina is 38 jaar en woont nu in Utrecht. Ze heeft zelf een detentieverleden, en verbleef in de gevangenis en daarna op een forensische afdeling (FPA) in combinatie met begeleid wonen. Haar detentie had onder andere tot gevolg dat ze niet meer op haar netwerk  terug kon vallen.

Tijdens het begeleid wonen is ze vrijwilligerswerk in de nachtopvang gaan doen. Hier werd ze als volwaardig mens gezien. Een gevoel dat ze volledig kwijt was na haar detentie. Dit vrijwilligerswerk heeft haar goed gedaan. Ze heeft nieuwe mensen leren kennen en haar kwaliteiten werden gezien en benoemd. Stapje voor stapje kreeg ze inzicht in wat bij haar paste en zo ontdekte ze haar eigen krachten. Ze werd gestimuleerd, terwijl ze in detentie zat, om haar eigen ervaringen in te gaan zetten, zowel naar cliënten als de professionals. En nu kan ze als begeleider aan de slag. Arina vindt het wel spannend, omdat ze zelf in het verleden in de FPA verbleef en er nu gaat werken. Coaching is daarom zeer gewenst.

“Door middel van coaching hoop ik mijn structuur te kunnen behouden en te kunnen brainstormen om mijn eigen ervaringen uit mijn detentie op een professionele manier in te kunnen zetten in het werkveld.”

Dankzij het Power Certificaat van Fred Foundation kan Arina deze begeleiding nu krijgen. Een geweldig, mooie kans en ze is blij dat ze zich nu verder kan verdiepen in de forensische psychiatrie. De mensen om haar heen hebben er vertrouwen in en steunen haar om aan haar nieuwe uitdaging te beginnen. Graag wil ze in de toekomst trainingen of een studie volgen om zich verder te ontwikkelen. Ze is duidelijk nog lang niet klaar! 

Arina .jpg

Power Certificaat

FRED.png

Begeleider

logo wij3.0.jpg


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!