#studeerheld

Jairzinho is 45 jaar, hij heeft een lastige jeugd gehad en dat is onder andere de reden van zijn problemen met justitie in het verleden. Hij heeft een vriendin en kinderen en voor hem is het nu vooral belangrijk om te werken en regelmatig betaald te krijgen. Hij is super gemotiveerd en komt al zijn afspraken na.

Via De Kijvelanden is Jairzinho bij ZPITS terecht gekomen. Zij hebben een samenwerking inzake het herplaatsen van mannen richting de arbeidsmarkt. Ook voor hem doen ze de begeleiding richting werk en zorgen ze dat hij kan blijven werken. Jairzinho wil asbestverwijderaar worden en om dit beroep uit te kunnen oefenen, is het noodzakelijk dat er de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Voordat je uberhaubt kunt gaan werken, moet je eerst een medische keuring krijgen en de volgende certificaten vehalen: VCA, DAV1 en DAV2. Het traject duurt (circa) zes maanden inclusief een praktijkstage (betaald). 

Dankzij het Power Certificaat van Start Foundation, kan Jairzinho opgaan voor zijn examen. Tijdens zijn studie werkt hij ook via ZPITS. Hij heeft laten zien dat hij wil werken en gaat er helemaal voor. Hoe mooi is het, als hij het straks voor elkaar heeft om een baangarantie te bemachtigen en aan de slag kan als asbestverwijderaar. 

Frans  Foto DAVcursus.jpg

Power Certificaat

SF-gesteunddoor-kleur-RGB.png

Begeleiding

logo Zpits.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!