#revalidatieheld

Dex is 25 en woont samen in Amsterdam. Hij heeft een energetische beperking. Rond zijn 17e jaar merkte hij dat hij meer moeite kreeg met lopen en op zijn 23e werd het onmogelijk om langere stukken te lopen. Na onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van het Tethered Cord Syndrome. Dit betekent dat de onderkant van het ruggenmerg vastzit aan de wervelkolom. Opereren was noodzakelijk. Helaas volgden er verschillende complicaties en sindsdien heeft Dex een dwarslaesie. Lopen gaat zeer moeizaam. Hij gebruikt krukken en voor langere stukken is hij rolstoel afhankelijk. Ook autorijden is niet meer mogelijk.

Dex zit nu een jaar in de ziektewet, maar hij wil dolgraag weer werken. In het verleden heeft hij veel gewerkt als administratief medewerker bij verschillende banken. Hij zag echter dat hij nu via de reguliere weg niet aan de slag kon komen. Toen hij bij Emma at Work terecht kwam hebben zij een werkgever gevonden voor Dex. Hij kan aan de slag bij het Bevolkingsonderzoek Midden West als administratief medewerker. Beide partijen zijn ontzettend enthousiast en hij kan ook snel starten. Er is alleen een vervoersprobleem. Dex moet een lastige route ondergaan van zijn huis naar zijn werk. De eerste tramhalte staat 500 meter bij Dex zijn huis vandaan en zover kan Dex niet lopen. Taxivervoer zou de beste oplossing zijn om zich te vervoeren.

Het UWV kan een gedeelte van de vervoersvoorzieningen op zich nemen en ook de werkgever betaald een groot gedeelte van de extra reiskosten. En dankzij de Nationale Postcodeloterij kan het restbedrag nu ook vergoed worden en hoeft hij zich over de vervoerskosten niet meer druk te maken. Het is geweldig dat Dex nu rustig kan starten, eerst revaliderend, om vervolgens een stevige basis op te bouwen in uren en hopelijk nog vele jaren. Dex heeft ontzettend veel zin om te starten. Hierdoor wordt er antwoord op de banenafspraak gegeven en kan Nederland nog inclusiever worden.

IMG_9027+%281%29.jpg

Power Certificaat

Nationale Postcode Loterij.png

Begeleider

emma-at-work.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!