#overlevingsheld

Leon is 34 jaar en heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Door omstandigheden in zijn jeugd heeft hij verschillende opleidingen helaas niet af kunnen ronden. Ondanks en/of mede door zijn verleden is hij zeer gemotiveerd om iets van zijn toekomst te maken. Leon krijgt een Wajong uitkering en is nooit te beroerd geweest om te werken. Hij heeft verschillende baantjes aangenomen om zelfstandig zijn inkomen te kunnen verdienen. Echter is er toch een grote afstand tot de arbeidsmarkt ontstaan en lukte het Leon niet om een baan te vinden met toekomstperspectief (hierdoor viel hij in de Participatiewet).

Nu is hij in contact gekomen met een werkgever die ziet dat Leon potentie heeft om zich verder te ontwikkelen en heeft hij een baan met een jaarcontract aangeboden gekregen. De werkgever stelt de harde eis dat Leon zijn rijbewijs B moet halen.

Leon zijn leven heeft in het teken gestaan van overleven en heeft zelf niet de financiën om een rijbewijs te bekostigen en zo ziet hij deze droom bijna in duigen vallen. Samen met zijn jobcoach heeft hij o.a. goede gesprekken gevoerd met de werkgever en het UWV om te onderzoeken of zij iets voor hem konden betekenen. Helaas tevergeefs.

Dankzij het Power Certificaat van Intesa SanPaolo Bank is het gelukt voor Leon om zijn rijbewijs te mogen gaan halen. De werkgever zal vervolgens gaan investeren in het rijbewijs C, zodat Leon op alle voertuigen ingezet kan worden en echt een echte aanwinst is voor het bedrijf.

image003 (3).png

Power Certificaat

intesa_lux.png

Begeleider

logo het werkbedrijf.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!