#raamheld

Cloé, 47 jaar, kwam ruim zes jaar geleden van Bulgarije naar Nederland. Door haar slechte thuissituatie kwam ze, op zoek naar een mooie toekomst, naar Nederland. Cloé kwam te vallen onder de participatiewet. Ze ging via een uitzendbureau aan de slag in de tuinbouw, alleen kon ze hier haar draai niet vinden. Ze sprak geen Nederlands en Engels en dit maakte haar kwetsbaar. Daarnaast werd ze gediscrimineerd en genegeerd. Cloé voelde zich erg eenzaam en bovendien verdiende ze te weinig geld om in haar onderhoud te voorzien. Zo belandde ze via via in de prostitutie.

Ondanks dat ze dit werk heel moeilijk en stressvol vindt, doet ze dit toch al 5 jaar. Van dit geld kan ze haar kleine kamer, haar belasting en zorgverzekering betalen, maar geld om te sparen heeft ze niet en ze wil geen uitkering aanvragen. Het liefst gaat ze nu aan de slag als nagelstylist, maar dat is nog niet zo makkelijk. Samen met een jobcoach van De Haven kwamen ze bij ‘Sparkle in Style’ terecht: een leer-werktraject waar Cloé de kans krijgt om het vak van nagelstylist te leren en aan de slag te gaan.

Momenteel vecht ze keihard voor dit nieuwe bestaan. Ze is bezig met een zelfstudie Nederlands en naast haar werk in de prostitutie vindt ze de tijd om het leer-werktraject te volgen. Dankzij het certificaat van Greet Prins, Philadelphia, is Cloé gestart met deze opleiding tot nagelstyliste. Nog even en dan zet Cloé een punt achter een moeilijke periode en zegt ze de straat vaarwel!

 

Deze plaatsing is mede mogelijk gemaakt door het project ‘Topvrouwen’
Topvrouwen vergoeden de laatste obstakels op weg naar een baan door middel van certificaten. Met als doel om honderden banen voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren.

Eén van die topvrouwen is Greet Prins, Bestuursvoorzitter Philadelphia en Lid van de Eerste Kamer, die met het door haar aangeschafte certificaat Cloé aan een baan hielp.

Als je meer wilt weten over het project ‘Topvrouwen helpen Topvrouwen’, klik dan hier.

 

pastedImage (1).png

Power Certificaat

Philadelphia.png

Begeleider

stichting de haven 2.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!