#promotieheld

Twee jaar terug startte de Bulgaarse Diana als afwasser in de keuken. Inmiddels is zij opgeklommen tot assistent sous-chef en stuurt zij vijf dagen per week het keukenteam aan van een drukbezocht brunchrestaurant in Amsterdam.

Dat had ze zelf waarschijnlijk nooit voor ogen gehouden. Want een paar jaar geleden was ze de wanhoop nabij. Ze leefde op straat en wist niet hoe zij voor zichzelf en voor haar jonge dochtertje zou moeten zorgen. Een reguliere baan? Die had ze nog nooit gehad. Jarenlang werd zij uitgebuit in de seksindustrie en daar hield ze het geen seconde meer uit. Maar met een leeg CV werd ze door geen enkele werkgever uitgenodigd...

Bij stichting Not For Sale kreeg zij training in hygiëne en schoonmaak en begon zij als afwasser te werken. Daarnaast volgde zij nog een keukentraining. Ze werkte keihard en ging vervolgens in de keuken aan de slag. Inmiddels werkt ze met een nieuw contract fulltime als assistent souschef. Maar Diana is nog niet klaar! Ze wil nog veel verder doorgroeien. Om nieuwe vaardigheden als chef en als leidinggevende op te doen, wil ze samen met stichting Not For Sale nog meer trainingen volgen, om uiteindelijk te stap te kunnen zetten tot Chef-Kok!

Dankzij het Power Certificaat van ABN AMRO kan Diana aan de slag met deze trainingen. Ze zal  nog meer kooktechnieken en receptenkennis leren. Daarnaast wordt ze gecoacht in het leidinggeven, bijvoorbeeld door aan haar communicatievaardigheden te werken. Maar bij een functie als chef-kok komt nog veel meer kijken: leren omgaan met druk, het plannen van de keukentaken en de bestellingen, etc. Ook die ervaring gaat ze opdoen.

Zo ligt Diana op koers om straks als kok, met haar team, de mooiste gerechten op tafel te zetten. Wie weet welke volgende promotie daarna voor haar in het verschiet ligt... 

 

Diana (1).JPG

Power Certificaat

ABN-AMRO.jpg

Begeleiding

logo not for sale.jpg


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!