#mechatronicaheld

'Alwin heeft zicht op een toekomst in de techniek'

Van jongs af aan is Alwin bezig met zijn handen, vooral met technisch Lego. Toen hij op zijn 15e naar de opendag van het ROC ging en machines zag die van alles en nog wat konden, wist hij welke kant hij op wilde!

De zoektocht naar een BBL-leerwerkplek, in samenwerking met de gemeente Ede en Werkreturn De Vallei, heeft Alwin een mooie plek bij HSV opgeleverd. HSV investeert veel tijd en geld in hem, maar kan hem niet de ruimte bieden voor praktijkopdrachten. Dit kan wel op een andere manier georganiseerd worden, namelijk via het ROC. Echter, aan alle praktijkmiddelen, examinatoren en begeleiding zijn kosten verbonden. Omdat Alwin hiervoor vanuit de gemeente geen vergoeding krijgt, is er een aanvraag bij Everyday Heroes gedaan. Hij kan nu zijn opleiding Mechatronica niveau 2 afronden.

Hierover zegt Alwin zelf: “Ik vind het heel fijn dat ze bij HSV doen wat ze zeggen en dat ik daar goede begeleiding en uitleg krijg. Ze nemen de tijd om mij dingen te leren. Ik voel me er prettig en gewaardeerd. Van wat ik op school leer heb ik weer voordelen op mijn werkplek.”

Door het Power Certificaat van Intesa Sanpaolo Bank Luxembourg heeft Alwin meer uitzicht op een mooie toekomst in de techniek.

Alwin_op_werkplek.jpg

Power Certificaat

intesa_lux.png

Begeleiding

logo werkkracht.jpg


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!