#horecakanjerbrian

"Je bent nooit te oud om te leren"

“Hoe mooi is het, de school verlaten met een baan in de horeca!”; vertelt Brian tijdens zijn certificaat-uitreiking en afscheid op school aan een volle zaal.

In het laatste schooljaar van VSO Het Prisma in Arnhem heeft Brian zich zo bewezen tijdens een korte en intensieve stage in de horeca bij Restaurant Boshuis in Arnhem, dat ze hem niet meer kwijt willen.

Brian werkt daar in de keuken en ondersteunt de kok met zijn werkzaamheden. Zo krijgt hij de kans om zich stap voor stap te ontwikkelen en zijn werkzaamheden en inzetbaarheid uit te breiden. Brian en de kok hebben elkaar helemaal gevonden en zijn dikke maatjes. Brian gaat met veel plezier naar zijn werk en voelt zich heel prettig op de werkplek tussen zijn collega’s. Hij krijgt hier de waardering die hij verdient.

Toen hij hoorde dat hij een arbeidscontract kreeg verdween hij naar de keuken waar een enthousiaste schreeuw vandaan kwam, zowel van hem als van de kok.

De trajectbegeleider van school heeft de aansluiting van VSO naar werk georganiseerd met het Werkgeverservicepunt. Een jobcoach van Opus coaching pakt de begeleiding verder op.

Nu krijgt Brian door een Power Certificaat van Xerox een busabonnement. Ondertussen gaat Brian fietslessen volgen, zodat hij hopelijk na een tijd zijn busabonnement kan inruilen voor een fiets. De werkgever en de woonbegeleider stimuleren, ondersteunen en motiveren hem hierin. Brian is gemotiveerd om alsnog te leren fietsen, want zelfstandig op de fiets naar zijn werk gaan, is zijn streven. Je bent nooit te oud om te leren.

IMAG0919+(1).jpg

Power Certificaat

logo xerox.gif

Begeleiding

Naamloos.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!