#horecaheld

Sofiya heeft veel tegenslag in haar leven te verduren gehad. Ze raakte in haar thuisland Bulgarije met de verkeerde mensen in contact en moest haar huis ontvluchten. Ze kwam terecht in Nederland waar ze onder dwang achter het raam werd gezet. Deze jarenlange uitbuiting, de mishandeling van haar partner en alcoholmisbruik resulteerden in psychisch letsel waar zij waarschijnlijk nooit meer helemaal vanaf zal komen.

Op een nieuwe weg in te slaan is ze bij Stichting Not For Sale terechtgekomen, waar ze verschillende horecatrainingen volgde. Dat ging soms lastig: ze vond het moeilijk om de theorie te onthouden en om zich te focussen. Toch behaalde zij al haar certificaten en ging ze als afwasser aan de slag. Ze werkte heel hard en kreeg steeds meer voorbereidingstaken van de keuken toegewezen. Inmiddels werkt ze bijna twee jaar in de keuken.

Haar niveau is echter blijven steken op het niveau van afwasser in combinatie met kleine voorbereidingstaken. Ze vindt het moeilijk om nieuwe, ingewikkeldere receptuur te onthouden en toe te passen. Dat is de reden dat Not For Sale haar graag een één op één training aan wil bieden. Door receptuur veel te herhalen onder persoonlijke begeleiding moet het Sofiya lukken om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Dankzij het Power Certificaat van Angeline Kierkels van Meerlanden kan Sofiya deze training volgen, zodat ze meer werkzaamheden in de keuken kan gaan verrichten. Dat maakt haar werk stukken interessanter en motiverend en haar werkgever kan nog beter gebruik maken van haar kwaliteiten. Nog even, en dan maakt Sofiya zélf de mooiste gerechten klaar!

 

 

IMG_0079.jpeg

Power Certificaat

MEERLANDEN A-O-B CMYK_logo.jpg

Begeleiding

logo not for sale.jpg


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!