Rick Brink is Minister van Gehandicaptenzaken!

Rick Brink

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland vanavond voor de ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ gekozen. Het publiek heeft massaal gestemd.De verkiezing werd gepresenteerd door Lucille Werner en Anita Witzier en de jury bestond uit Leontien van Moorsel, Ronald Plasterk en Vincent Bijloo.

De zes kandidaten die voor de titel Minister van Gehandicapten hebben gestreden waren: Boaz Spermon (35 jaar) uit Amsterdam, Frances Vereijken (25 jaar) uit Groningen, Rick Brink (33 jaar) uit Hardenberg, Sandra Ballij (37 jaar) uit Amsterdam, Sven Romkes (36 jaar) uit Assen en Thijs de Lange (21 jaar) uit Zaandijk.

Rick Brink (33 jaar) uit Hardenberg mag deze prachtige taak gaan vervullen. Rick werkt in het dagelijks leven als projectleider in de zakelijke dienstverlening. Hij heeft een botziekte, Osteogenes Imperfecta, hierdoor zit hij in een rolstoel. Rick vindt het belangrijk dat de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken laat zien dat hij/zij van meerwaarde is voor Nederland. “Dat kun je in mijn beleving doen door te werken aan heel concrete thema’s, waarmee je laat zien dat je echt een aanvulling bent op de ministersploeg zoals deze er nu zit. Er gebeurt wel het nodige voor de mensen met een handicap, maar dat is niet genoeg, vind ik. Daarom wil ik bijvoorbeeld werken aan meer inclusieve speeltuinen, waar kinderen elkaar accepteren. Ongeacht wie ze zijn of wat ze kunnen en waar kinderen met een handicap zelfstandiger worden.”

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de kandidaten kritisch ondervraagt over hun plannen. Comedian Martijn Koning liet zijn licht schijnen op de campagnefilmpjes van de kandidaat-ministers. En daarnaast waren er diverse optredens, waaronder dat van Davina Michelle en het danspaar Cie Le Huit uit België.

De nieuwe post voor minister van Gehandicaptenzaken is geen officiële functie vanuit de overheid. Televisieomroep KRO-NCRV organiseert de verkiezing. Als ‘minister’ kom je aan het hoofd te staan voor een nieuw op te richten ‘ministerie’, dat opkomt voor de bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. 2 miljoen mensen die minder kans hebben op een baan; minder goed onderwijs kunnen volgen, minder sociale contacten hebben.

Everyday Heroes feliciteert de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink.

PS. In de komende periode blijven we de toekomstige Minister volgen en houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!


Fleur Mackay