Inclusiviteit tijdens de dag van de 1000 voorbeelden

De dag van de 1000 voorbeelden, geslaagd event van 100000banen.nl

Als flootpartner van “opnaarde100000banen” waren we aanwezig op het event gehouden in de Malietoren. Hier zijn de andere flootpartners aanwezig, VNO-NCW (event georganiseerd door Aart van der Gaag) maar ook kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel werkzoekende als succesverhalen. De succesverhalen stonden centraal, vandaar de 1000 voorbeelden. Voorbeelden van mensen die aan het werk zijn geholpen dankzij ondernemers die inspelen op de inclusiviteit.

IMG_8051.JPG
IMG_8052.JPG

Bij binnenkomst is meteen de hoofdzaal duidelijk. Aart van de Gaag trapt het event af. Wat ook leuk is is dat je zelf je koffie kan bestellen aan de hand van gebaren. Op deze manier kom je in contact met iemand die eerder een afstand had, maar nu als “gebaarista" aan het werk is.

IMG_8057.JPG
CE504C8A-A0BC-436A-8DDF-4DB79C4C5FD5.JPG

Tal van inspirerende sessie zijn bijgewoond waaronder het verhaal van Bas Peek. Normaliter keek hij vrij afkeurend naar mensen in een rolstoel. Tot het moment dat hij met kite-surfen door een windstoot op de pier terecht komt een een dwarslaesie er aan overhoudt. Na een emotionele periode heeft hij zijn beperking kunnen omzetten naar positieve energie. Hij ziet mensen met een beperking dan ook als talenten in plaats van beperkt.

Wat in de volgende sessie naar voren komt is dat we de vooroordelen en negatieve associaties opzij moeten zetten en diversiteit moeten aanmoedigen. Ook bij de workshops wordt ingegaan op manier hoe je als ondernemer antwoord kan geven op de bakenafspraak. Door Nico Blok en andere spitsen is de sociale impact in kaart gebracht.

Tamara van Ark sloot de dag af met een inspirerende speech. De afsluitende borrel was een goed einde van een geslaagd event!

Luc Essink