#omschoolheld

Een vervelend verleden laat je niet zomaar achter je. Zo ook Roy niet: hij raakte zijn rijbewijs kwijt onder invloed, zat acht maanden in detentie en een tijd in De Kijvelanden. En door een slechte relatie met zijn ex zit hij middenin het proces om een omgangsregeling te treffen voor zijn tweejarige dochter. Toch is Roy vastberaden om deze tijd achter zich te laten. Vroeger werkte hij als brandweerman en op dit moment volgt hij dagbesteding van 4 dagen en 1 dag therapie, vooral om trauma’s uit zijn brandweerperiode te verwerken.

Roy wil erg graag een omscholingstraject gaan volgen om asbestverwijderaar te worden. Hij is vastbesloten om op eigen benen te staan en nooit meer alcohol te drinken. Dit ziet hij als zijn zwakte en hij is hier erg open over. Hij heeft een leuke vriendin en zij heeft een dochter van 1,5 jaar. Roy doet nu vrijwilligerswerk in het landschapsonderhoud en deze werkgever wil hem de kans geven om tijd te investeren in dit traject en daar is hij erg blij mee. Gemotiveerd is hij aan de slag gegaan met zijn VCA en deze heeft hij met een score van 94% gehaald. Hierna heeft hij ook gelijk zijn VOL behaald.

Dat hij nu met het Power Certificaat van Start Foundation het omscholingstraject kan gaan volgen, is de kers op de taart. Hij kijkt uit naar het traject en voelt zich volwaardig onderdeel van de werkende maatschappij. Zijn begeleiders bij Zpits gaan er vanuit dat het met goede begeleiding en zijn motivatie zeker goed moet gaan komen. Hij is een voorbeeld voor velen.

 

 

 

 

 

Linnebank+R.+foto+.jpg

Power Certificaat

Begeleiding

logo Zpits.png


 

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken. We horen graag van je!