Zuidas vol met Everyday SuperHeroes

Zes superhelden zorgen voor reuring op de Zuidas. Ze laten zien dat het wel heel makkelijk is om iemand te helpen. Boodschappen tillen, banden oppompen, parkeerticket aangeven, het ontbrak nergens aan op het Gustav Mahlerplein.

Afgelopen dinsdag is een team van zes superhelden in de metropool van Amsterdam, de Zuidas, de straat opgegaan. Vanaf 11 uur s’ochtends zijn ze bezig geweest met ondersteuning van alledaagse bezigheden. Vol energie en enthousiasme kon het avontuur voor de helden (en voorbijgangers) beginnen.

Een helpende hand. Dat is wat nodig is om juist om te gaan met de participatiewet. Dat is ook precies wat we de voorbijgangers willen geven letterlijk en figuurlijk. Mooi om voor veel zakenmensen een glimlach op het gezicht te toveren en hen voorzien van pepermunt, een flyer of een stuk fruit.

_32A2049.JPG
_32A2374.JPG
_32A2273.JPG
_32A2228.JPG

Na lunchtijd, rond de klok van twee, werd de bedrijvigheid op zowel het Zuidplein als het Gustav Mahlerplein minder. Er werd dan ook besloten de guerillamarketing-actie te stoppen en te analyseren. Resultaat: fruitmanden leeg, 200 doosjes pepermunt minder, alle 400 flyers vergeven maar vooral veel mensen laten ervaren hoe makkelijk en leuk het is, iets voor iemand anders te doen!

_32A2247.JPG
EventLuc Essink