Banenafspraak in het onderwijs

Eén de projecten 'Werken is Leren' van Everyday Heroes is genoemd in een onderzoek gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het onderzoek is uitgevoerd door Loyalis. Kijk hier om het onderzoek te lezen.

'Werken is Leren'

Stichting Gezel zet leerwerkprojecten op om jonge mensen met een arbeidsbeperking duurzaam naar de arbeidsmarkt toe te leiden. Zij voert deze projecten lokaal uit in samenwerking met gemeenten, onderwijsinstellingen en andere organisaties in het netwerk rondom de betreffende doelgroep.

Frans Hoebink, directeur stichting Gezel  “Als je de onderkant niet respecteert, is er aan de bovenkant niets te winnen”
Frans Hoebink, directeur stichting Gezel
“Als je de onderkant niet respecteert, is er aan de bovenkant niets te winnen”

Initiatiefnemer Stichting Gezel heeft samen met gemeenten, onderwijsinstellingen en andere organisaties leerwerkprojecten opgezet.

10 jonge vrouwen starten op 10 verschillende basisscholen in de regio Leiden. Een ontzettend mooi project waar deze vrouwen aan de slag gaan als Zorghulp voor groep 1 en 2, een baan van ca. 28 tot 32 uur in de week. Zij zullen de verzorgende taken voor de leerlingen op zich nemen, taken die anders op de schouders van de leraren terecht komen! Alle deelnemers starten naast hun nieuwe baan een tweejarige opleiding waarmee ze ook een bijpassend diploma aan hun cv zullen toevoegen. Deze opleiding wordt betaald vanuit een Power Certificaten.


Ga naar het 'Werken is Leren' project voor meer informatie.

Help je mee?

Met de aanschaf van een of meer Power Certificaten help je iemand direct aan het werk. Wil je meer weten of meteen meedoen? Laat dan je gegevens achter door op deze knop te klikken.
We horen graag van je!

Screenshot+2018-05-03+09.29.37.png