Everyday Heroes goes ADO Den Haag

36b36293-f0d6-4336-b832-b593769b0f66 (1).JPG

ADO Den Haag is een volksclub met een voetbalhistorie van ruim 110 jaar en is onlosmakelijk verbonden aan de stad Den Haag en haar regio. De club verricht al vele jaren een ruim aanbod aan sociaal maatschappelijke activiteiten en laat daarmee zien midden in de samenleving te staan, want ADO Den Haag is voor iedereen. Om deze activiteiten goed te borgen, is in 2011 een aparte stichting opgericht: ADO Den Haag in de Maatschappij.

20140730_191434.jpg
adodh_idm.jpg

Gisteren was een bijeenkomst bij ADO Den Haag, tevens de start van het project, waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geboden wordt aan het werk te gaan bij ADO. Deze banen worden mede mogelijk gemaakt door Everyday Heroes. Er was onder andere een voetbalwedstrijd tussen het ministerie van OCW en de Onderwijsinspectie. 

d8070732-ba6f-463d-bc44-6405b0d1f26f.JPG

Betaald voetbal organisaties bewijzen als werkgever veel te kunnen betekenen voor mensen met een arbeidsbeperking. Een project waarmee veel jongeren aan het werk gaan. Naast ADO Den Haag doen ook Sparta, Dordrecht en Telstar mee. Certificaten worden ingezet voor begeleiding, ontwikkeling en de voorbereiding op vervolgstappen in de carrière.

ADO Den Haag in de Maatschappij staat voor verbinding van de sport met de samenleving. Samen zijn ze een ijzersterk team en ieder vervult daarin zijn of haar eigen belangrijke rol. Waar de een begint, pakt de ander het op of tikt ’m terug: van vrijwilligers en spelers tot medewerkers, staf en partnerorganisaties. Niet alleen. Samen!

Everyday Heroes bleek ook een goede toevoeging op het team van Ministerie van OCW met de nodige doelpunten en een assist.