#helpheld

 
Stel je voor: je had een mooie baan op het oog, ging op gesprek en het klikte helemaal, je kunt maandag aan de slag. Wat een geweldig gevoel!

Stel je nu voor dat je die baan net misloopt vanwege ‘gedoe met je reiskosten’, of omdat ‘de materiaalkosten voor een cursus niet gedekt zijn’. En stel je nu voor dat dit je keer op keer overkomt, zoals veel mensen met een arbeidsbeperking.

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hebben, net als jij en ik, baat bij werk dat iets voor ze betekent. Dat zinvol is. Waar ze in kunnen groeien. Ondanks de vele bemoedigende hulpmaatregelen staan kleine obstakels – zoals een ‘extra opleiding’ of ‘de reiskosten’ – echter vaak onoverkomelijk in de weg. En dan staat alles ineens muurvast.

Het Participatie Certificaat kan daarin verandering brengen. Dit certificaat is een investering om iemand met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen en brengt dus beweging in vastgelopen processen. Je kunt onze certificaten namelijk inzetten om de kleine obstakels weg te nemen, waardoor de plaatsing wél mogelijk wordt. Iedereen die met ons werkt, is geraakt door het resultaat. De plaatsing die je voor elkaar krijgt, is zó waardevol voor de kandidaat. Dat maakt indruk. De meeste organisaties waarmee we werken, komen dan ook snel en veel terug; met meer kandidaten en meer sponsoren van certificaten.

De top twintig procent van de kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt is al bijna helemaal aan het werk. Het grote midden, daar doen we het voor. Daar zijn zoveel getalenteerde, gemotiveerde mensen waar genoeg banen voor zijn, maar ze hebben wel een duwtje in de rug nodig. Met zijn allen kunnen we dat geven. Dat is dus niet alleen een mooi gebaar, het is ook een commerciële kans!

Ik nodig alle lezers uit om mee te doen. Van het sponsoren van certificaten tot het gebruiken ervan bij een kandidaat die voor jou lastig te plaatsen is. Word om te beginnen fan van Participatie Certificaat; www.participatiecertificaat.nl/word-ook-lid-van-de-fanclub. Dan spreken we elkaar hopelijk snel.

Sabine de Jong
Initiatiefnemer Participatie Certificaat
Gastcolumn ABU magazin Reflex, Oktober 2017
Downloaden? Klik hier!

 
Bas Brinkman