We hebben de overheid niet nodig

De overheid gooit de handdoek in de ring. Ze willen voor de banenafspraak geen onderscheid meer tussen overheid en bedrijfsleven. Typisch, want het is juist de overheid die de gemaakte afspraken niet nakomt. Met zulk gedrag maak je geen vrienden. Je zet jezelf buitenspel.

We hebben de overheid niet nodig om een inclusieve arbeidsmarkt mogelijk te maken. Want zeg nou zelf: werk je liever met een beleidsbepaler die de regels tijdens de wedstrijd verandert of kies je voor creatieve ondernemers en betrokken werkgevers die al jaren bewijzen dat een inclusieve arbeidsmarkt wél mogelijk is? Met simpele en laagdrempelige oplossingen vonden al duizenden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan. En als het aan ons ligt, komen er dit jaar nog veel banen bij!

Natuurlijk maakt het niet uit waar de banen gerealiseerd worden: in de markt of bij de overheid. Wat belangrijk is, is dat mensen werken op een plek die ze past. Die banen komen er als iedereen z’n schouders eronder zet, creatief is en samenwerkt. Je verantwoordelijkheid ontlopen, zoals de overheid nu doet, helpt niet.

Gelukkig zijn er talloze scholen, gemeenten en overheidsinstanties die er wel in slagen om banen te realiseren, waar mensen creatief zijn, en waar men oprecht gelooft in een inclusieve arbeidsmarkt. Hen nodigen wij van harte uit om contact met ons op te nemen voor extra steun om banen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Als de overheid zich buitenspel zet, is het aan ons om ze bij de les te houden. We hebben de overheid niet nodig voor een inclusieve arbeidsmarkt. Nee, het is eerder andersom!


Everyday Heroes helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo snel mogelijk aan een baan. Heel laagdrempelig, heel simpel.