#rederijvervoersheld

Hugo heeft met zijn werk bij Rederij Kees zijn tweede huis gevonden.

Naam:
Hugo

Beroep:
Logistiek Medewerker

Werkgever:
Rederij Kees

Wat was er nodig:
Een rijbewijs B

Waarom:
Met een rijbewijs op zak kan Hugo zijn de goederen aan de klanten leveren.



Het verhaal van Hugo

“Mijn naam is Hugo en woon in Zaandam en werk fulltime bij het logistiek bedrijf Rederij Kees. Ik ben een algemeen medewerker in een klein, maar heel druk magazijn. Dit lijkt heel gewoon maar ik heb ook een tijd gekend waarin dit niet zo vanzelfsprekend was.

Ik heb jaren geleden mijn baan opgezegd en ben gaan rondreizen in de wereld, ik heb daar ook veel kunnen werken en zo mijn reizen kunnen betalen. Ik ben lang in Engeland blijven wonen. Op een gegeven moment ben ik teruggegaan naar Nederland maar daar ben ik dakloos geraakt en kon ik ook geen baan vinden. Via de dagbesteding van de Regenboog kon ik bij Rederij Kees beginnen. Gelukkig heb ik via woningnet een woning kunnen vinden in Zaandam. In die tijd heb ik ook even via een uitzendbureau betaald werk gedaan. Het tempo kon ik helaas niet bijhouden. De sociale firma Rederij Kees bood uitkomst! Ik kon met ‘werken naar loonwaarde’ betaald aan de slag. Ik werk er nu nog steeds en voel me enorm op mijn plek.

Doordat ik mijn rijbewijs mag halen kan ik er nu duurzaam aan de slag en biedt het me veel perspectief voor de toekomst.

Lees hieronder meer over Rederij Kees en over mijn werkzaamheden, dan begrijp je waarom het zo’n fijn werk is.

Rederij Kees is een logistiek bedrijf en heeft in het verleden gebruik gemaakt van een boot voor het transporteren van producten door de drukke grachten van Amsterdam. Het bedrijf is gevestigd aan de Nieuwe Hemweg in Amsterdam Westpoort.  Rederij Kees transporteert o.a. bier van brouwerij Troost, diverse levensmiddelen voor Stachwinkels in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Overveen en via koeriers naar Groningen en Den Haag plus we doen goede zaken met stroopwafelwinkel Van Wonderen in de Kalverstraat.

Als algemeen medewerker werk ik voornamelijk in ons magazijn. Ik werk samen met een paar andere werknemers en loop orders, hou me bezig met het inslaan van binnen gekomen goederen en berg het op in de aanwezige stellingen. Ik werk met een reachtruck en vorkheftruck, waarvan ik gecertificeerd ben. Ik heb mijn certificaties gehaald bij rijschool Trilling in Amsterdam. Naast mijn werk als magazijnmedewerker algemeen ben ik af en toe een bijrijder van een paar chauffeurs op hun drukke routes. Dat houdt in dat ik soms met een collega mee moet naar Haarlem en Utrecht of gewoon door de drukke straten van Amsterdam ga naar een paar van onze klanten in het centrum.

Rederij Kees is een klein sociaal logistiek bedrijf. Er wordt veel gebruik gemaakt van mensen met een beperking. Ze krijgen bij ons de kans om goed werk te verrichten in het magazijn en op de weg. Er wordt gereden met twee kleine elektrische wagens die overal in Amsterdam kunnen komen. We beschikken nog over een koelwagen van het merk Ford en maken gebruik momenteel van een huurbus voor het vervoeren van bierfusten en rolcontainers naar Stach vestigingen op en rondom Schiphol en Zuidas.

Ik werk veel samen met mijn collega’s en vind het jammer dat ik nog steeds geen rijbewijs heb. Ik zie het als een voornaamste eis voor mijn werk om het nog beter te kunnen uitvoeren. Ik heb heel veel plezier in mijn werk en wil het zo lang mogelijk doen. Ik heb immers pas een vast contract, nadat mijn tijdelijk contract twee keer toe verlengd is.

Het behalen van het Rijbewijs B zal voor mij en voor mijn werkgever veel voordelen opleveren. Ik kan mijn werk met veel vreugde kunnen blijven doen en heel divers te werk gaan. Ik hou van veelzijdig werk waardoor ik mijn werk met veel plezier kan blijven doen. Ik toon heel veel initiatieven en ben heel openlijk in mijn werk tegenover mijn werkgever. Ik ben vrijwel altijd vroeg aanwezig op mijn werk en vind het heerlijk als ik af en toe mee mag met een chauffeur op een van hun drukke routes. Met het behalen van een rijbewijs kan ik voortaan ook routes rijden en bespaar mijn baas van veel kopzorgen, wanneer hij een gebrek aan chauffeurs heeft. Het mes snijdt zich aan twee kanten. Mijn baas hoeft dan niet zelf te rijden en ik kan op eigen verzoek hem uit de brand helpen door zelf een aantal ritten uit te voeren.

Ik ben mijn jobcoach en Everyday Heroes dankbaar dat ze me in staat waren mij te helpen bij het behalen van mijn rijbewijs B, waardoor ik mijn werk nog veel beter kan uitoefenen en veel plezier heb in mijn verdere carrière.”


Leveranciers van de gemeente Amsterdam hebben te maken met een social return verplichting. Deze verplichting kan binnen Amsterdam breed ingevuld worden. Ook met zogenoemde Amsterdamse Power Certificaten. Het bedrijf meldt bij het Bureau Social Return dat zij middels Power Certificaten willen investeren in werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Groot Amsterdam. Met de Amsterdamse Power Certificaten betaalt Everyday Heroes de concrete oplossingen die een baan mogelijk maken, zoals een opleiding, een fiets of wat extra begeleiding. De laatste stap, boven op de begeleiding die de gemeente al biedt.

De Amsterdamse Certificaten zijn dus een aanvulling op bestaande voorzieningen en inspanningen van de gemeente om mensen aan het werk te krijgen. Bij deze samenwerking zijn naast Everyday Heroes, vanuit de gemeente Amsterdam ook Bureau Social Return Amsterdam, de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam (WSP) bij het initiatief betrokken. Ook bedrijven zonder social return verplichting kunnen in het kader van hun MVO ambities of betrokkenheid bij de stad en maatschappelijke thema’s een bijdrage leveren.

Meer succesverhalen