Congres Participatie Certificaat: innovatie in arbeidsparticipatie

Sparta.jpg

16 juni 2017 – 13.30 – 16.30 SPARTA Stadion Rotterdam

 

Deelnemers
Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Agnes Jongerius (Europarlementariër), Aart van der Gaag (Commissaris 100.000 banen VNO/MKB/LTO), Mirjam van Praag (hoogleraar Economie en kroonlid SER), Arjo Klamer (hoogleraar Culturele Economie en wethouder Sociale Zaken Hilversum), Sjef Evers (wethouder Maassluis), Sabine de Jong (Managing Partner ACES International en founder Participatie Certificaat), Rob Ittmann (directeur De Nieuwe Poort Rotterdam), Anne van Stein (kok De Nieuwe Poort Rotterdam), Marco Wins (directeur In2Work en initiator Robert Kranenborg Foundation), Houssin Bezzai (Leids Inzet Collectief), Albert Assen (directeur SolarStell en Alles Energie), Mario Stam (Wethouder Schiedam), Aad Stoop (Bergh, Stoop en Sanders Advocaten en voorzitter bestuur Participatie Certificaat) en Perry Leijdsman (De Betrokken Spartaan).
Moderator: Lineke Rijxman(actrice en regisseur van theatergroep Mugmetdegoudentand).

Arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is vastgelegd in een Participatiewet en een banenafspraak. Succesverhalen maar ook kritische kanttekeningen volgen elkaar in rap tempo op. Gaan we de doelstelling halen? Vinden mensen met een arbeidsbeperking werk?

Het congres Participatie Certificaat: innovatie in arbeidsparticipatie staat in het teken van mogelijkheden. In Sparta Stadion Het Kasteel in Rotterdam wordt het belang van arbeidsparticipatie voelbaar in een serie interviews met politici, wetenschappers, werkgevers en werknemers.

Oprichter Sabine de Jong over Participatie Certificaat.

“In Nederland willen we dat mensen met een arbeidsbeperking gewoon meedoen aan de werkende maatschappij. Door wet- en regelgeving, een terugtrekkende centrale overheid en een oerwoud aan regels en beleidsstukken is realisatie soms lastig. Iedereen wil graag een bijdrage leveren als het simpel en doeltreffend zou zijn. Daarom is Participatie Certificaat opgezet: grote en kleine werkgevers die samen met instanties de kans op werk mét contract vergroten. Meer arbeidsplekken. Meer slimme financiering ervan. Simpel. Samen!”
 

PROGRAMMA 16 JUNI 2017

13:30 – 13:50 Ontvangst

13:50 – 14:00 Welkom: EEN INCLUSIEVE SAMENLEVING KAN NIET ZONDER SAMENWERKEN: Sabine de Jong

14:00 – 14:25 Eerste discussie: DE UITDAGINGEN VAN ARBEIDSPARTICIPATIE: Mirjam van Praag en Aart van der Gaag

14:25 – 14:50 Tweede discussie: ARBEIDSPARTICIPATIE IN DE PRAKTIJK: Marco Wins, Houssin Bezzai, Albert Assen, Rob Ittmann en Anne van Stein

14:50 – 15:05 Korte pauze

15:05 – 15:25 Derde discussie: ARBEIDSPARTICIPATIE VANUIT EUROPEEES, LANDELIJK EN LOKAAL PERSPECTIEF: Jetta Klijnsma, Agnes Jongerius, Arjo Klamer en Sjef Evers

15:25 – 15:45 Interactie met zaal

15:45 – 16:00 Vierde discussie: HOE ARBEIDSPARTICIPATIE MENSEN VERBINDT: Mario Stam, Aad Stoop en Perry Leijdsman

16:00 – 16:30 Afsluiting en napraten

 
 

Fleur Mackay